10 Patarimų Kaip Pagražinti Odą Ir Sumažinti Raukšles

Geriausi patarimai kaip išlaikyti sveiką ir elastingą odą.

Visi nori gražios, žvilgančios ir aplamai, sveikai atrodančios odos, dėja, kartais net nepagalvojame, kad odai mes galime padėti ne tik naudodami brangius kremus, bet ir pakoreguodami savo dienos rėžimą.

Kokie tie būdai?

1. Plaukite makiažo šepetėlius

Plaukite makiažo šepetėlius

Štai pirmas iš jų. Išmeskite senas ir purvinas kempinėlės ir nuolat jas keiskite. Kodėl? Nes ten yra puikus bakterijų dauginimosi lizdas, kurios gali suaktyvinti spuogus.

Taipogi, bent kartą per savaitę plaukite savo makiažo šepetėlius. Geriausiai tam tiktų vaikiškas šampūnas arba kondicionierius, švelniai įtrinkite ir išskalaukite. Taipogi, kartas no karto rekomenduojame į šiltą vandenį įlašinti antiseptiko / acto ir palikti šepetėlius mirkti apie 20 minučių.

2. Pasirinkite tinkamą pagalvės užvalkalą

Pasirinkite tinkamą pagalvės užvalkalą

Jeigu jūs rupinatės savo oda, o ji vistiek yra gana sausa, paskaitykite savo pagalvės užvalkalo sudėti. Medvilniniai užvalkalai sugeria drėgmę ir sausina jūsų odą, ko pasekoje atsiranda raukšlės ir numiegotos linijos. Geriau investuokite į gerą satino arba šilko užvalkalą.

Taipogi, prieš einant miegot visada nusiplaukite veidą ir makiaža, kad ir kaip kartais sunku tai yra padaryti. Makiažas ne tik, kad užkemša poras, bet ir neleidžia odai deramai kvepuoti.

3. Drėkinkite, drėkinkite, drėkinkite

Drėkinkite, drėkinkite, drėkinkite

Geras drėkinamas kremas jūsų odą gali transformuoti iš visiškai sausos, keliančios niežulį ir suglebusios į švytinčią ir elastinga. Gerai sudrėkinta oda taipogi skatina odos ląstelių atsinaujinimą.

Žinoma, kuo sausesnė oda, tuo dažniau ją reikia drėkinti. O jeigu galite, prie kremo pridėkite ir paakių gelį.

O ką daryti jeigu jums virš 30 ar 40? Pirkite tokį, kuris yra skirtams jūsų amžiaus grupei, daug sodresnį ir kitokios sudėties. Taipogi, pasirūpinkite serumu, kuris pašalina juodas dėmes po akimis ir mažas raukšleles.

Rekomenduojame odą drėkinti ir prieš naudojant makiažą.

4. Gerkite pakankamai vandens

Gerkite pakankamai vandens

Vienas akivaizdžiausių bet dažnai pamirštamų patarimų, ypač šaltomis dienomis. Geriant daug vandens, jūs ne tik, kad priversite odą švytėti, bet ir pagerinsite savo bendrą savijautą bei pakelsite energijos lygį.

Kaip žinia, mūsų kūne yra 65% vandens, todėl labai svarbu šį balansą ir palaikyti. Gerkite po 6-10 stiklinių vandens per dieną, o jeigu tokius kiekius išgerti sunku, tiesiog prisipildykite mažą buteliuką vandens ir gurkšnokite dienos bėgyje.

Vanduo taipogi iš kūno pašalina toksinus, jau vien dėl šios priežasties vieną stiklinę galėtumėte išgerti ir dabar :)

5. Nepamirškite lūpų ir kitos kūno odos

Nepamirškite lūpų ir kitos kūno odos

Nebūkite viena iš tų moterų, kurios drekina tik veida ir pamiršta apie kitas savo kūnos dalis. Drėkinant lūpas, jūs ne tik, kad pamiršite apie skilinėjimą, bet ir seksualiai atrodysite. Vazelinas, lūpų balzamas.. Jūsų teisė rinktis.

O kaip su likusia kūno oda? Visada naudokite kūno losjoną arba po dušo ištepkite kūną vaikišku aliejumi.

6. Atsikratykite žalingų įpročių

Atsikratykite žalingų įpročių

Alkoholis ir rūkymas ypač kenkia jūsų odai. Rūkantys žmonės turi daugiau raukšlių ir jos pasirodo daug ankščiau nei pas tuos, kas nerūko. Taipogi, rūkymas mažina odos elastingumą ir plonina kraujagysles, ko pasekoje odai tenką mažiau deguonies.

7. Sportuokite

Sportuokite

Ar žinote, kad sportas turi nuostabų poveikį odai? Pasirinkite, 30-60 minučių bėgimą / ėjimą arba tiesiog eikite į sporto salę. Sportuodami ne tik, kad pravalysite odą, bet ir pagerinsite kraujo cirkuliaciją ir deguonies įsisavinimo lygį.

Nepatinka sporto salės? Pabandyktie jogą arba meditaciją, abu šie užsiemimai sumažina stresą, kuris kenkia ne tik, kad jūsų odai, bet ir visam kūnui.

8. Naudokite veido kaukes bei masažuokite veidą

Naudokite veido kaukes bei masažuokite veidą

Nebūtina eiti į SPĄ ar pirkti brangias veido kaukes (nors jeigu galite tai sau leisit, kodėl gi ne).

Ką daryti? Naudokite lengvai rūgštų maistą. Tiesiog sumaišykite 1 šauktą natūralaus jogurto su puse šaukšo medaus ir užtepkito ant veido bei kaklo odos. Palaikykite 10-15 minučių ir nuplaukite.

Taipogi galite paeksperimentuoti su dar rūgštesniais produktais, kurie turėtų neleisti odai prarasti savo natūralaus žvilesio. Į miksą įdėkite 0.5-1 šaukšto citrinos sulčių ir užtepkite ant odos.

Jeigu įmanoma, atlikite veido odos masažą bent kartą per mėnesį.

9. Naudokite kremą / losjoną nuo saulės

Naudokite kremą / losjoną nuo saulės

Losjonas nuo saulės yra viena svarbiausių priemonių, kurias galite panaudoti prieš eidama į lauką. Kaip žinia, saulės spinduliai mus sendina, todėl pasirinkite tinkamą kremą. Jeigu lauke būsite ilgai, naudokite tokį, kuris turi didesnę SPF vertę. Taipogoi yra ir makiažo kremas, kuris saugo nuo saulės spindulių.

Nesvarbu kiek jums metų, tačiau losjonas yra būtinas, tačiau jeigu jums virš 30 ar 40, rekomenduojame naudoti tokį, kurio SPF vertė yra bent 30.

10. Pasirūpinkite odos pilingu

Pasirūpinkite odos pilingu

Odos pilingas pašalina mirusias odos ląsteles ir pagražina mūsų odą, tam galite naudoite pirštinaitę arba pasigaminti pilingo košelę iš paprastų ingridientų.

Tiesiog sumaišykite citrinos sultis su druska / cukrumi ir medumi ir pradėkite šveisti odą. Bėje, niekada nepersistenkite ir nenaudokite abrikosų pagrindu sukurtų pilingo košelių veidui. Toks preparatas gali mikro įbrėžimais subraižyti jūsų odą.

Būkite ypač atsargios, kai šveičiate veido odą.

11. Pasirinkite tinkamus produktus

Pasirinkite tinkamus produktus

Kitą savaitę mes papasakosime apie maisto produktus, kurie padės jūsų odai ir bendrai savijautai. Todėl nepamirškite užsiprenumeruoti Facebooke ir pasidalinkite šiais patarimais su draugėmis, kurios jums tikrai padėkos.

O ką daryti, jeigu norisi seksualių plaukų? Visada yra remy tresai.

Sam Fisher

Sam has been working in beauty and health industries since early 2000s with some of the world’s most popular brands. You probably have some of these products at your home right now. With almost 20 years of experience, Sam has a deep understanding of hair extensions, wigs and all things beauty as well as nutrition, fitness, teas and topics of similar nature.

Recent Posts

Kas Yra Braziliškas Tiesinimas Keratinu? Kainos ir Nauda (2024)

Prieš daugiau nei dešimt metų, AiryHair buvo viena iš pirmųjų kompanijų į Lietuvą atvežusi aukštos…

3 years ago

Nauji Plaukų Tresų Atspalviai ir Tipai (2024)

17 naujų spalvų kombinacijų. Sveikos, merginos. Plėsdami savo plaukų tresų asortimentą, mes pridėjome dar daugiau…

3 years ago

10 Kūno Piešinių Idėjų Būsimoms Mamoms (2024)

Susilaukti vaikelio yra vienas iš gražiausių dalykų, kurį mes galime patirti, tačiau moterims toks įvykis…

3 years ago

Dešimt Gražių ir Populiarių Vestuvinių Šukuosenų (2024)

Toms, kurios ieško įkvėpimo tai ypatingai dienai arba tiesiog nori pasigrožėti nuotakomis / pamergėmis, siūlome…

3 years ago

10 Šukuosenų Ir Drabužėlių Šunims (2024)

Idėjos jūsų šuns stiliui. Šiais laikais žmonės drabužius perka ne tik sau, bet ir savo…

3 years ago

Prabangūs Plaukų Tresai Jau Prekyboje (2024)

Toms, kurios nebijo investuoti į savo išvaizdą ir nori visko ko geriausio, mes jau siūlome…

3 years ago