Hur Man Startar Ett Hårförlängningsföretag?

0
202

Hur Man Startar Ett Hårförlängningsföretag?

Hårförlängning är en mycket lukrativ affärsidé, och det är onekligen en av de mest långlivade modeaccessoarerna i modern tid. Hårförlängningar är en accepterad norm för speciella tillfällen liksom för vardag, och vi förknippar inte längre något stigma till bärandet av löshår och förlängningar. Det anses inte längre enbart som modelösningar för kvinnor som lider av dålig hårväxt eller glest hår och utan nu bygger kvinnor sitt skönhetsideal med löshår och hårförlängningar.

Om du vill få en del av affären och ha en “bit” av denna miljardindustri, då är det nödvändigt att du går igenom de viktiga saker som måste göras för att få verksamheten att lyfta och upprätthålla en betryggande marginal.

Steg 1 – Lär känna de olika aspekterna av verksamheten

Du måste göra din hemläxar och lära dig de viktiga aspekterna kring ditt hårförlängningsföretag. Detta innebär att du måste lära dig allt om produkten, din målgrupp och dina leverantörer. Det är viktigt att du bekantar dig med dynamiken i verksamheten så att du kan hitta lämpliga hårförlängningsprodukter för din målgrupp. Naturligtvis vill du göra affärer med leverantörer som kan erbjuda de bästa priserna och har utmärkta meriter.

Steg 2 – Förbered din affärsplan

När du har samlat all nödvändig information och data för att starta, är nästa steg att förbereda din affärsplan. Detta ska fungera som en färdplan för ditt företag. Den detaljerar i princip dina affärsmål och de åtgärder som du kommer att vidta för att uppnå dem. Utöver detta kommer du också att identifiera och välja de affärslösningar och strategier som du kommer att följa för att upprätthålla lönsamheten för ditt hårförlängningsföretag.

Steg 3 – Bestäm lämplig företagsform

Bestäm hur du ska sälja hårförlängningar. Bestäm om du skall använda en fysisk butik eller sälja dina produkter på nätet. Det finns ingen komparativ fördel med varderaalternativ, utan ditt val kommer till stor del att beror på dina mål och syften, målmarknad, startkapital och personliga preferenser. Du kan starta ett eget företag och sälja löshår och hårförlängningar hemifrån genom att gå något av partnerprogrammen eller program för återförsäljare. Om du har stor kapitalbas, kan du välja att driva ditt företag som grossist eller partihandel.

Steg 4 – Marknadsför ditt hårförlängningsföretag

Använd relevanta “pull”-strategier för att främja ditt hårförlängningsföretag. Om du äger en fysisk butik, är det viktigt att du blir synlig i lokalsamhället. Du kan starta eller delta i lokala modeevent, hårshower eller liknande aktiviteter i samhället för att skapa goodwill och positivt intryck. Du kan också ta en aktiv roll och stödja intresseorganisationer som donerar peruker och produkter som behövs för att göra egna peruker till cancerpatienter och människor som lider av håravfall. Om du istället säljer hårförlängningar på nätet, bör du sätta upp dina konton i sociala media och starta din egen blogg som fokuserar på hårstyling och andra modeintressen.

Bästa alternativen för din Business Start-Up

Om du ägnar dig åt denna typ av verksamhet för första gången, är det enklast att bli en återförsäljare. Du kan välja den traditionella vägen och skapa en fysisk butik eller skapa din egen e-handelsbutik. Det senare är oftast ett bättre alternativ om du vill köra i snabbfil och vill starta din hårförlängning företag med ett lågt krav på startkapital.

Du måste vara konkurrenskraftiga genom att samarbeta med välrenommerade leverantörer som har de bästa erbjudandena. I de flesta fall måste du öppna ett grossistkonto eller leveransavtal med etablerade företag och populära varumärken som HonorBiz Extensions, Saga, Milky Way och Bohyne. För att upprätthålla en god marginal, måste du få dina varor direkt från tillverkare och företag med global verksamhet eftersom majoriteten av utbudet av människohår finns i asiatiska länder.

Några av leverantörerna erbjuder s k drop shipping, d v s att de leverear direkt till dina kunder baserat på din order, vilket besparar dig en tidskrävande och tråkig uppgift. För mer information om dropshipping, se Small Business Solutions sidan.

This post is also available in: Franska Tyska Norskt Bokmål Danska Nederländska Finska Italienska Polska Spanska

Sam has been working in beauty and health industries since early 2000s with some of the world’s most popular brands. You probably have some of these products at your home right now. With almost 20 years of experience, Sam has a deep understanding of hair extensions, wigs and all things beauty as well as nutrition, fitness, teas and topics of similar nature.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here